√ 55+ Tempat Makan Menarik Di Penang Waktu Pagi & Malam 2024

55+ Tempat Makan Menarik Di Penang Waktu Pagi & Malam

Sedap! Pulau Pinang telah memenangi hati ramai dengan hidangan makanannya yang menggoda selera.

Artikel ini akan membawakan anda kepada 55 tempat makan best di Penang,

dari hidangan sarapan pagi hingga makan malam di pulau pinang yang sedap.

Dari gerai jalan hingga restoran mewah, kita akan mengembara melalui pelbagai citarasa dan hidangan lazat yang pasti memukau lidah anda.

Sama ada anda pelancong yang ingin mencuba masakan tempatan atau penduduk tempatan yang ingin mencari makanan baru,

tempat makan menarik di Penang mempunyai sesuatu yang istimewa untuk semua orang.

Senarai Kandungan

Tempat Sarapan Pagi Di Penang

Berikut kami kongsikan untuk tempat sarapan pagi di penang dengan hidangan-hidangan tempatan yang lazat dan sedap, jomm tengok di bawah ni:

1. Tempat Makan Menarik Di Penang, Astaka Taman Tun Sardon

Imej Astaka Taman Tun Sardon Sarapan Pagi Di Penang
Imej Astaka Taman Tun Sardon Sarapan Pagi Di Penang

Mari kita mula dengan Astaka Taman Tun Sardon, sebuah gerai sarapan yang popular di kalangan penduduk tempatan.

Berlokasi di Taman Tun Sardon, tempat sarapan di penang ini menawarkan suasana yang santai dan hidangan yang lezat.

Rutin pagi korang akan lebih bertenaga dengan hidangan tradisional seperti nasi lemak, mee goreng, dan roti bakar yang dihidangkan dengan sambal yang lazat.

Jangan lepaskan peluang untuk mencuba kuih-muih tradisional seperti kuih ketayap dan kuih talam yang pasti akan menyedapkan hati korang.

Alamat:Taman Tun Sardon, 11700 Gelugor, Pulau Pinang
Waktu Operasi:Setiap Hari, 6 am–12 am
Lokasi:Buka Google Maps

2. Roti Canai Transfer Road, Tempat Sarapan Pagi Di Penang

Imej Roti Canai Transfer Road
Imej Roti Canai Transfer Road

Kalau korang mencari sarapan sedap di penang yang ringkas tetapi mengenyangkan, maka gerai Roti Canai di Jalan Transfer ini adalah tempat yang tepat untuk korang.

Roti canai yang lembut dan kari yang pekat adalah kombinasi yang tidak boleh korang tolak.

Jom serbu gerai ini pada awal pagi untuk merasai roti canai yang lembut dan dibuai dengan aroma kari yang menggiurkan.

Semasa menikmati sarapan, korang boleh melihat pengunjung tempatan yang datang untuk menyantap hidangan pagi yang sedap ini.

Alamat:114, 110, Jalan Transfer, George Town, 10050 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu Operasi:Setiap Hari, 7:30 am–12 pm
Lokasi:Buka Google Maps

3. Roti Canai Jalan Argyll, Tempat Makan Menarik Di Penang

Imej Roti Canai Jalan Argyll
Imej Roti Canai Jalan Argyll

Ketika berada di Penang, satu hidangan roti canai mungkin tidak cukup untuk korang.

Jadi, teruskan perjalanan sarapan korang dengan melawat gerai Roti Canai Jalan Argyll.

Di sini, korang akan dimanjakan dengan variasi roti canai yang pelbagai, seperti roti canai telur, roti canai daging, dan roti canai pisang.

Pastikan korang mencicipi setiap variasi yang ditawarkan, kerana setiap hidangan mempunyai citarasa yang unik!

Alamat:Jalan Argyll, George Town, 10050 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu Operasi:Setiap Hari, Sunday, 6 am–1 pm
Lokasi:Buka Google Maps

4. More by Arang Coffee (Halal)

Tempat Makan Menarik Di Penang
Imej More by Arang Coffee (Halal)

Bagi korang yang mahukan kombinasi hidangan antarabangsa dan tempatan, More by Arang Coffee adalah tempat sarapan best di penang yang sempurna.

Di sini, korang dapat menikmati sarapan yang lazat dengan sentuhan kopi yang memikat.

Menu sarapan mereka menyediakan hidangan seperti French toast, pancakes, dan nasi lemak yang pasti akan memuaskan selera korang.

Selain daripada itu, hidangan kopi mereka juga tidak kalah hebatnya.

Anda boleh mencuba kopi spesial mereka, yang diperbuat daripada biji kopi terpilih yang diimport dari pelbagai negara.

Alamat:170G-2 Livingston Tower Argyll Road, 10050 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu Operasi:Setiap Hari, 9:30 am–9 pm
Minggu (TUTUP)
Lokasi:Buka Google Maps

5. Tempat Makan Menarik Di Penang, Ali Nasi Lemak Daun Pisang

Imej Ali Nasi Lemak Daun Pisang
Imej Ali Nasi Lemak Daun Pisang

Tempat sarapan pagi near me Penang seterusnya iaitu Ali Nasi Lemak Daun Pisang.

Apabila berada di Pulau Pinang, nasi lemak adalah satu hidangan sarapan terbaik penang yang wajib dicuba oleh semua.

Dan tempat yang korang tidak boleh lepaskan adalah Ali Nasi Lemak Daun Pisang.

Tempat ini terkenal dengan nasi lemak yang lezat dan dimasak dengan sepenuh hati.

Hidangan nasi lemak mereka dihidangkan dengan sambal pedas yang khas dan pelbagai pilihan lauk seperti ayam goreng, ikan bilis, telur rebus, dan kacang.

Alamat:Beach St, Georgetown, 10300 George Town, Penang, Malaysia
Waktu Operasi:Isnin – Sabtu, 7 am–2 pm
Lokasi:Buka Google Maps

6. Tempat Sarapan Pagi Di Penang, Sup Hameed

Imej Sup Hameed
Imej Sup Hameed

Bagi yang ingin mencuba sarapan yang sedikit berbeza daripada yang lain, Sup Hameed adalah tempat yang sesuai untuk korang.

Dengan hidangan utama seperti sup tulang, sup ekor, dan sup daging, tempat ini menawarkan pelbagai sup tradisional yang lazat.

Di samping sup, gerai ini juga menyajikan hidangan roti bakar yang lezat. Roti bakar mereka dihidangkan dengan kaya lembut dan mentega yang mencair di atasnya.

Apa yang lebih menarik adalah korang boleh mencelup roti bakar ke dalam sup dan menikmati perpaduan rasa yang unik!

Alamat:48, Jln Penang, George Town, 10000 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu Operasi:Isnin – Sabtu, 8 am–1:30 am
Ahad, 9 am–1:30 am
Lokasi:Buka Google Maps

7. Lee Huat Cafe, Tempat Makan Menarik Di Penang

Imej Lee Huat Cafe
Imej Lee Huat Cafe

Lee Huat Cafe adalah tempat sarapan pagi di Penang yang popular di kalangan penduduk tempatan dan pelancong.

Tempat ini menawarkan pelbagai hidangan tempatan yang pasti akan memikat selera korang.

Salah satu hidangan yang wajib dicuba di sini ialah mee goreng mamak yang pedas dan lezat.

Selain itu, jangan lepaskan peluang untuk mencuba roti bakar mereka yang dihidangkan dengan kaya dan telur mata kerbau yang sedap.

Alamat:377-B, Jln Masjid Negeri, Taman Green Lane, 11600 Jelutong, Penang, Malaysia
Waktu Operasi:Isnin – Ahad, 6 am–12 pm
Lokasi:Buka Google Maps

8. Let’s Meat | American Restaurant | American Food | American Breakfast

Imej Let's Meat _ American Restaurant _ American Food _ American Breakfast
Imej Let’s Meat _ American Restaurant _ American Food _ American Breakfast

Bagi korang yang mencari sarapan gaya Barat, Let’s Meat adalah tempat yang korang harus kunjungi.

Tempat ini menawarkan hidangan sarapan bergaya Amerika yang pasti akan menggoda selera korang.

Menu sarapan mereka mencakupkan hidangan seperti buttermilk pancakes, french toast, dan omelette yang kaya dengan pelbagai pilihan isi.

Tambahkan secawan kopi panas kecil dan korang akan mendapat sarapan pagi di Penang yang hebat!

Alamat:18, Lebuh Lembah Permai 4, Tanjung Tokong, 11200 Tanjung Bungah, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu Operasi:Isnin – Sabtu, 8 am–9 pm
Lokasi:Buka Google Maps

9. Joo Leong Cafe

Imej Joo Leong Cafe
Imej Joo Leong Cafe

Joo Leong Cafe adalah salah satu tempat sarapan pagi di Penang yang terkenal. Tempat ini dikenali dengan hidangan sarapan mamak dan hidangan kopi yang sedap.

Jangan lepaskan peluang untuk mencuba roti bakar mereka yang lembut dan dihidangkan dengan kaya serta mentega.

Untuk penggemar kopi, korang harus mencuba kopi mereka yang dihidangkan dengan gaya tradisional dan pasti akan membangkitkan semangat korang pada awal pagi.

Alamat:Mk. 12, Jalan Sungai Tiram, Lapangan Terbang Antarabangsa Bayan Lepas, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu Operasi:Ahad, 7–11 am, 6–9:30 pm
Isnin, Tutup
Selasa – Khamis, 7–11 am, 6–9:30 pm
Jumaat, Tutup
Sabtu, 7–11 am, 6–9:30 pm
Lokasi:Buka Google Maps

10. Bee Hwa Cafe, Tempat Sarapan Pagi Di Penang

Imej Bee Hwa Cafe
Imej Bee Hwa Cafe

Bee Hwa Cafe adalah tempat sarapan pagi di Penang yang ramai dikunjungi oleh penduduk tempatan.

Tempat ini menawarkan hidangan sarapan yang lazat dengan harga yang berpatutan.

Antara hidangan yang wajib korang cuba di sini ialah mee goreng, nasi lemak, dan roti bakar.

Hidangan-hidangan ini dihidangkan dengan cita rasa yang khas dan pasti akan meninggalkan kenangan yang manis.

Alamat:10, Lebuh Dickens, George Town, 10050 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu Operasi:Isnin – Sabtu, 7 am–3 pm
Lokasi:Buka Google Maps

11. Tempat Makan Menarik Di Penang, Hameediyah Restaurant

Imej Menu Hameediyah Restaurant
Imej Menu Hameediyah Restaurant

Untuk sarapan pagi di Penang korang boleh lawat dan cuba tempat makan best ini.

Tempat makan menarik penang ini adalah syurga masakan!

Hidangan mereka ini gabungan sempurna rasa dan aroma yang menyelerakan.

Kami online sangat mengesyorkan untuk merasai masakan lazat dan asli mereka.

Alamat164 A, Lebuh Campbell, street, 10100 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaSetiap hari : 10 AM – 10 PM
MapsGoogle Maps
Google Rating4.1 ⭐⭐⭐⭐

12. Nasi Padang Minang @ Kedai Kopi International Hotel

Tempat Makan Best Di Penang
Imej Menu Nasi Padang Minang @ Kedai Kopi International Hotel

Dengan hidangan istimewa Padang yang dihidangkan pada daun pisang, Anda akan merasai makanan istimewa yang sukar dilupakan.

Tiada tempat lain yang boleh menandingi pengalaman makan di kedai makan penang best ini!

Alamat92, Jalan Transfer, George Town, 10050 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaSetiap hari : 11.30 AM – 4 PM
MapsGoogle Maps
Google Rating4.5 ⭐⭐⭐⭐

13. Kedai Makan Lidiana – Nasi Campur

Imej Menu Kedai Makan Lidiana - Nasi Campur
Imej Menu Kedai Makan Lidiana – Nasi Campur

Untuk sarapan pagi di Penang korang boleh lawat dan cuba tempat makan best ini.

Kedai Makan Lidiana – Nasi Campur di Panang Malaysia adalah kedai makan viral penang.

Tiada yang dapat menandingi kelazatan yang disajikan yang tidak dapat dilupakan di kedai makan di penang ini.

AlamatMedan selera, 11200 Tanjung Bungah, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaIsnin – Sabtu : 7.30 AM – 3 PM
MapsGoogle Maps
Google Rating4.2 ⭐⭐⭐⭐

14. RESTORAN DEEN Nasi Kandar

Imej Menu RESTORAN DEEN Nasi Kandar
Imej Menu RESTORAN DEEN Nasi Kandar

Untuk sarapan pagi di Penang korang boleh lawat dan cuba tempat makan best ini.

Tempat makan menarik di georgetown penang ini adalah syurga pecinta nasi kandar di bandar ini!

Dengan aroma wangi rempah-rempah yang menggoda, rasa nasi kandar mereka sangat asli dan memuaskan.

Berikut adalah maklumat tempat makan menarik di penang ini:

Alamat598-D & 598-E, Jalan Jelutong, Taman Jelutong, 11600 Jelutong, Penang, Malaysia
Waktu BukaSetiap hari : 6 AM – 11.30 PM
MapsGoogle Maps
Google Rating4.1 ⭐⭐⭐⭐

15. Nasi Kandar Pokok Ketapang

Imej Menu Nasi Kandar Pokok Ketapang
Imej Menu Nasi Kandar Pokok Ketapang

Untuk sarapan pagi di Penang korang boleh lawat dan cuba tempat makan best ini.

Nasi Kandar Pokok Ketapang adalah makan sedap di penang di Pulau Pinang!

Nikmati hidangan nasi kandar yang lazat dengan rempah-rempah yang tersendiri, dihidangkan dengan hidangan sampingan yang murah hati.

Alamat38, Jalan Hutton, George Town, 10050 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaSabtu – Khamis : 8 AM – 8 PM
Jumaat :
8 AM – 1.30 PM
2.30 PM – 8 PM
MapsGoogle Maps
Google Rating4.1 ⭐⭐⭐⭐

16. Tempat Makan Best Di Penang Halab Penang

Imej Menu Halab Penang
Imej Menu Halab Penang

Untuk sarapan pagi di Penang korang boleh lawat dan cuba tempat makan best ini.

Makan best di penang ini adalah syurga masakan bagi pencinta masakan Timur Tengah di Pulau Pinang.

Dari aroma rempah wangi hingga rasa asli yang melekat pada lidah, tempat makan best di penang ini memberikan pengalaman makan yang tidak dapat dilupakan.

Alamat381, Chulia St, Georgetown, 10200 George Town, Penang, Malaysia
Waktu BukaSetiap hari : 10 AM – 3 AM
MapsGoogle Maps
Google Rating4.4 ⭐⭐⭐⭐

17. Astaka Taman Tun Sardon

Imej Menu Astaka Taman Tun Sardon
Imej Menu Astaka Taman Tun Sardon

Untuk sarapan pagi di Penang korang boleh lawat dan cuba tempat makan best ini.

Tempat Makan Best Di Penang seterusnya ini merupakan sebuah restoran unik yang menyajikan hidangan tradisional Malaysia.

Jangan lepaskan peluang mencuba hidangan istimewa seperti laksa dan nasi kandar yang begitu terkenal di tempat makan best di penang ini!

AlamatTaman Tun Sardon, 11700 Gelugor, Penang, Malaysia
Waktu BukaSetiap hari : 6 AM – 12 AM
MapsGoogle Maps
Google Rating4.3 ⭐⭐⭐⭐

18. Deens Maju Nasi Kandar

Imej Menu Deens Maju Nasi Kandar
Imej Menu Deens Maju Nasi Kandar

Restoran Deens Maju Nasi Kandar adalah Tempat Makan Best Di Penang.

Dengan hidangan nasi kandar yang lazat dan aroma rempah yang menggoda, ia membuatkan perut berasa kenyang dan hati gembira.

Tidak hairanlah tempat makan best di penang ini adalah kegemaran dan sentiasa sesak dengan pengunjung setiap hari.

Alamat170, Jalan Gurdwara, 10300 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaSabtu – Khamis : 12 PM – 9.30 PM
MapsGoogle Maps
Google Rating4.4 ⭐⭐⭐⭐

19. Nasi 7 Benua Koo Boo Cafe, Tempat Makan Menarik Di Penang

Imej Menu Nasi 7 Benua Koo Boo Cafe
Imej Menu Nasi 7 Benua Koo Boo Cafe

Untuk sarapan pagi di Penang korang boleh lawat dan cuba tempat makan best ini.

Tempat makan best di penang ini memberikan rasa yang tidak dapat dilupakan dengan hidangan nasi goreng yang lazat.

Tidak hairanlah restoran ini adalah tempat kegemaran pencinta masakan di bandar.

Berikut adalah maklumat tempat makan menarik di penang ini:

AlamatJalan Tun Dr Awang, Taman Tunas Muda, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaIsnin – Sabtu : 11 AM – 4 PM
MapsGoogle Maps
Google Rating4.1 ⭐⭐⭐⭐

20. Chapel Street Cafe

Chapel Street Cafe bukan sahaja menawarkan hidangan sarapan yang lezat, tetapi juga menghantar anda ke suasana yang tenang dan santai.

Dengan dekorasi yang mesra pelanggan, sambil menikmati hidangan pagi, anda akan merasa seolah-olah berada dalam sebuah oasis keselesaan.

Menu mereka menyediakan pelbagai pilihan sarapan, dari croissant segar hingga hidangan tempatan yang menggugah selera.

Alamat14, Medan Lim Cheng Teik, Kampung Syed, 10250 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaIsnin – Ahad: 09.00–19.00
MapsGoogle Maps

21. Toh Soon Cafe

Toh Soon Cafe adalah tempat yang memadukan tradisi dengan citarasa yang autentik.

Di sini, anda dapat menikmati roti bakar yang harum disertakan dengan kopi legendaris.

Suasana warung kopi klasik ini menyentuh hati dan membuat sarapan anda menjadi lebih istimewa.

AlamatLebuh Campbell, George Town, 10450 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaIsnin – sabtu: 08.00–17.00
Ahad: Tutup
MapsGoogle Maps

22. Le Cafe

Le Cafe menggabungkan gaya Eropah dengan hidangan tempatan, mencipta pengalaman sarapan mewah.

Menu mereka menawarkan pelbagai pilihan, termasuk nasi lemak yang terkenal di kalangan pelanggan tetap.

Sambil menikmati hidangan, anda boleh menikmati seni klasik yang menghiasi dinding, mencipta atmosfera yang unik.

AlamatJl. Untung Suropati No.41, Manyaran, Kec. Semarang Barat, Kota Semarang, Jawa Tengah 50183
Waktu BukaIsnin – Ahad: 11.00–00.00
MapsGoogle Maps

23. Urban Daybreak

Urban Daybreak menawarkan pengalaman sarapan yang segar dan berbeza dengan suasana yang moden dan gaya.

Menu mereka merangkumi pelbagai hidangan untuk memenuhi selera pelanggan.

Dari hidangan sarapan tempatan hingga makanan barat, anda pasti akan menemui sesuatu yang memuaskan selera anda.

Alamat34, Lebuh Bishop, George Town, 10200 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaIsnin – Ahad: 07.30–17.30
MapsGoogle Maps

24. 槟榔律驰名仁哥炒粿条 PENANG ROAD FAMOUS JIN KOR CHAR KUEY TEOW

Tempat makan menarik di Penang ini dikenali dengan char kuey teow yang melekat di lidah dan hidangan laut yang memukau.

Suasana warung yang sederhana menambah nikmat hidangan ini.

Setiap hidangan disediakan dengan teliti, memberikan anda pengalaman sarapan yang autentik.

Alamat475, Jln Penang, George Town, 10000 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaIsnin – Ahad: 09.30–17.30
MapsGoogle Maps

25. Yin’s Sourdough Bakery and Cafe (Penang)

Bagi pencinta roti sourdough, Yin’s Sourdough Bakery and Cafe adalah destinasi yang tidak boleh dilewatkan.

Dengan pelbagai jenis roti yang unik, tempat makan menarik di Penang ini menawarkan pengalaman sarapan yang berkualiti tinggi dalam suasana yang selesa.

Alamat11, Pesara Claimant, George Town, 10100 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaIsnin – Ahad: 08.00–17.00
MapsGoogle Maps

26. The Daily Dose Cafe Penang

The Daily Dose Cafe Penang menampilkan hidangan yang unik dan berkualiti tinggi.

Dengan variasi menu yang melibatkan hidangan kreatif, serta kopi yang segar, tempat ini adalah pilihan terbaik untuk memulakan hari dengan penuh semangat.

Alamat36, Stewart Ln, Georgetown, 10200 George Town, Penang, Malaysia
Waktu BukaIsnin – Ahad: 09.00–22.00
Selasa: Tutup
MapsGoogle Maps

27. PANG Hainan Coffee & Nasi Lemak (morning)

PANG Hainan Coffee & Nasi Lemak menawarkan kopi Hainan yang autentik dan nasi lemak yang lezat.

Dengan atmosfera santai, anda boleh menikmati sarapan pagi dalam suasana yang menyenangkan di tempat makan menarik di Penang ini.

Alamat501 K & L, Jalan Tanjung Bungah, Tanjung Tokong, 10470 Tanjung Bungah, Penang, Malaysia
Waktu BukaSelasa – Ahad: 07.30–17.00
Isnin: Tutup
MapsGoogle Maps

Tempat Makan Malam Di Penang

Untuk hidangan makan malam di Penang yang lazat dan sedap, korang boleh tengok senarai tempat makan malam di Penang di bawah ini:

1. Macalister Mansion

Imej Macalister Mansion Tempat Makan Malam Di Penang
Imej Macalister Mansion Tempat Makan Malam Di Penang

Mari kita mula dengan tempat makan malam di Penang yang mewah dan eksklusif ini – Macalister Mansion!

Tempat makan malam menarik di penang ni gabungan hotel butik dan restoran yang menawarkan hidangan yang sangat mengasyikkan.

Maklumlah, di sini, korang akan dimanjakan dengan sajian yang dicipta dengan kreativiti tinggi oleh chef-chef terkemuka.

Dari hidangan hingga penyajian, semuanya disusun dengan indah dan canggih.

Pastinya tempat ni sesuai untuk korang yang mahukan makan malam romantis atau perayaan penting dalam hidup.

Dan ya, jangan lupa untuk mencuba pelbagai hidangan pembuka yang mengejutkan seperti Foie Gras Bakar dengan Buah Tin dan Keju Gorgonzola.

Tunggu apa lagi? Jom serbu Macalister Mansion sekarang!

Alamat:228, Jalan Macalister, 10400 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu Operasi:
Lokasi:Buka Google Maps

2. D’Loovi’s, Tempat Makan Malam Di Penang

Imej Makan Malam di Penang D'Loovi's
Imej D’Loovi’s

Kalau korang mencari suasana santai yang memuaskan hati dan perut, makan malam di Penang D’Loovi’s adalah pilihan tepat!

Tempat makan malam sedap di penang ni terkenal dengan hidangan seafood yang segar dan lazat.

Lautan yang menyelam di pinggan korang ni pasti akan mengundang selera makan malam di Penang korang.

Tapi yang menariknya, selain hidangan laut, D’Loovi’s juga menawarkan hidangan barat yang lazat.

Jadi, kalau ada kawan-kawan yang tak minat seafood, jangan risau, korang masih boleh berpesta dengan steak yang juicy dan pasta yang mengancam perut.

Nikmati makanan di tempat makan menarik di Penang ini sambil menikmati pemandangan laut yang indah.

Sungguh pengalaman yang tak terlupakan!

Alamat:24, Lebuh Melayu, George Town, 10200 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu Operasi:Setiap Hari, 12 pm–12 am
Selasa (TUTUP)
Lokasi:Buka Google Maps

3. Old Trafford Burger

Imej Old Trafford Burger
Imej Old Trafford Burger

Makan Malam Di Penang tak lengkap tanpa mencuba burger yang legendaris dari Old Trafford Burger! Jangan tertipu dengan nama dia yang ada sedikit ‘Manchester’ tu.

Burger kat sini tak ada kena mengena dengan bola sepak, tapi pasti boleh jaring hati korang!

Burger kat Old Trafford Burger memang mantap.

Pilihan pelbagai jenis daging termasuk daging lembu, ayam, dan cendawan portobello, pastinya akan menyebabkan air liur korang meleleh.

Dan jangan lupa tambahkan sedikit keju dan sos istimewa mereka yang akan memberikan ledakan perasaan yang pasti memuaskan!

Sambil menikmati burger, korang juga boleh layan perlawanan bola sepak yang dipaparkan di dinding restoran. Memang rasa macam berada di stadion Old Trafford!

Alamat:325, Chulia St, Georgetown, 10200 George Town, Penang, Malaysia
Waktu Operasi:Setiap Hari, 5:30 pm–3:30 am
Lokasi:Buka Google Maps

4. Tempat Makan Menarik Di Penang, Prime Restaurant & Bar

Imej Prime Restaurant & Bar
Imej Prime Restaurant & Bar

Untuk korang yang mencari pengalaman makan malam mewah di Penang, mari melangkah ke Prime Restaurant & Bar.

Kedai makan malam penang ni terkenal dengan hidangan steak premium dan hidangan laut yang dihidangkan dengan penuh keanggunan.

Kualiti daging yang ditawarkan di sini memang tidak boleh dipertikaikan. Pilihan steak yang pelbagai dari Angus hingga Wagyu, semuanya dihidangkan mengikut selera korang.

Dan tentu saja, jangan lepaskan peluang untuk mencuba hidangan laut mereka yang segar, seperti ketam bakar dan udang galah masak lemak cili padi.

Suasana restoran yang elegan dan cahaya lembut akan membuatkan korang berasa seperti berada di alam barat yang glamour!

Alamat:78, Love Ln, Georgetown, 10200 George Town, Penang, Malaysia
Waktu Operasi:Setiap Hari, 5 pm–3 am
Lokasi:Buka Google Maps

5. Original Penang Kayu Nasi Kandar

Imej Original Penang Kayu Nasi Kandar
Imej Original Penang Kayu Nasi Kandar

Sekarang, jomlah kita melangkah ke warung makan yang popular di kalangan penduduk tempatan dan pelancong – Original Penang Kayu Nasi Kandar!

Tempat makan malam best di seberang jaya penang ni merupakan destinasi wajib untuk mencuba nasi kandar yang melegenda di Pulau Pinang.

Di sini, korang akan dapat mencuba pelbagai hidangan nasi kandar seperti ayam, kambing, ikan, dan lebih banyak lagi dengan pelbagai pilihan lauk-pauk.

Semua hidangan disajikan dengan kuah kari yang pekat dan lezat.

Jangan lupa untuk mencuba kari ikan tenggiri yang merupakan hidangan nasi kandar paling popular di tempat makan menarik di Penang ini.

Satu sudu gigitan pasti akan membuatkan korang ketagih!

Alamat:15, Lebuh Nipah 6, Bukit Jambul, 11950 Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu Operasi:Setiap Hari, Open 24 hours
Lokasi:Buka Google Maps

6. Restoran Kapitan (Chulia Street), Tempat Makan Menarik Di Penang

Imej Restoran Kapitan (Chulia Street)
Imej Restoran Kapitan (Chulia Street)

Makan Malam Di Penang tanpa mencuba murtabak yang terkenal di Restoran Kapitan adalah dosa besar!

Tempat ni adalah syurga untuk pencinta murtabak dan hidangan India yang lazat.

Murtabak di sini memang kaw, dengan lapisan tepung yang nipis dan penuh dengan daging yang menggoda selera.

Selain murtabak, korang juga boleh mencuba nasi briyani, roti canai, dan hidangan-hidangan India lain yang lazat.

Restoran Kapitan adalah tempat makan menarik di Penang yang sempurna untuk korang merasai kepelbagaian rasa dan rempah di Pulau Pinang.

Alamat:93, Chulia St, Georgetown, 10200 George Town, Penang, Malaysia
Waktu Operasi:Setiap Hari, Open 24 hours
Lokasi:Buka Google Maps

7. Mama Georgetown Tomyam, Tempat Makan Menarik Di Penang

Imej Tomyam Seafood
Imej Mama Georgetown Tomyam

Pulau Pinang terkenal dengan makanan yang beraneka ragam, dan makanan Thai juga tidak kurang popular di sini.

Untuk korang yang gemar dengan masakan Thai, Tomyam Seafood adalah tempat makan menarik di Penang yang wajib untuk dikunjungi.

Tomyam Seafood menawarkan hidangan tomyam yang pedas dan sedap dengan pelbagai pilihan makanan laut seperti udang, ketam, dan sotong.

Selain itu, korang juga boleh mencuba hidangan Thai lain seperti som tam (salad papaya) dan pad Thai.

Sambil menikmati hidangan Thai yang lazat, jangan lupa untuk menikmati suasana santai restoran yang memang memberikan keselesaan ketika makan.

Alamat:10300 George Town, Penang, Malaysia
Waktu Operasi:Isnin – Sabtu, 5:30 pm–3 am
Sabtu – Ahad, 4:30–11:30 pm
Lokasi:Buka Google Maps

8. Nasi Kandar Pelita

Imej Nasi Kandar Pelita
Imej Nasi Kandar Pelita

Nasi kandar yang sedap dan lazat di Penang tidak akan lengkap tanpa menyertai Nasi Kandar Pelita dalam senarai.

Tempat ni merupakan salah satu tempat makan malam di Penang yang terkenal dengan nasi kandar yang memukau perasaan.

Korang akan dimanjakan dengan pelbagai hidangan nasi kandar seperti ayam, kambing, ikan, dan banyak lagi.

Tetapi yang paling istimewa di sini ialah kuah kari yang sangat lazat. Kuah kari yang pekat dan berempah memang menjadi daya tarikan utama nasi kandar di sini.

Jangan kaget kalau korang ternampak barisan panjang orang beratur untuk mencuba hidangan di Nasi Kandar Pelita.

Memang berbaloi beratur untuk makanan sedap!

Alamat:146A, Jalan Macalister, George Town, 10400 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu Operasi:Setiap Hari, Open 24 hours
Lokasi:Buka Google Maps

9. Tempat Makan Menarik Di Penang, NS Nasi Kandar

Imej NS Nasi Kandar
Imej NS Nasi Kandar

NS Nasi Kandar, nama yang tidak asing bagi penduduk tempatan dan penggemar makanan Penang.

Tempat ni terkenal dengan nasi kandar yang lazat dengan harga yang berpatutan.

Di sini, korang akan dapat mencuba pelbagai hidangan nasi kandar seperti ayam, daging, ikan, dan sebagainya.

Pilihannya memang banyak, dan korang boleh tambahkan pelbagai jenis kuah kari mengikut selera korang.

Hidangan di sini memang kaw, dan jika korang mahu makan malam di Penang dalam bajet, NS Nasi Kandar adalah pilihan terbaik!

Alamat:142, Jalan Burma, 10400 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu Operasi:Setiap Hari, Open 24 hours
Lokasi:Buka Google Maps

10. Tempat Makan Malam Di Penang, Halab Penang

Imej Halab Penang
Imej Halab Penang

Jom terjah ke hidangan Timur Tengah yang lazat di Pulau Pinang!

Halab Penang adalah tempat makan malam di Penang yang terkenal dengan hidangan Arab yang autentik dan lazat.

Korang pasti teruja dengan hidangan seperti kebab, hummus, falafel, dan kofta.

Semua hidangan di sini dihidangkan dengan roti Arab yang lembut dan gebu.

Jangan lupa untuk mencuba hidangan penutup mereka seperti baklava yang manis dan sedap.

Atmosfera restoran yang mesra dan perkhidmatan yang baik akan memastikan korang mendapat pengalaman makan yang menyeronokkan!

Alamat:381, Chulia St, Georgetown, 10200 George Town, Penang, Malaysia
Waktu Operasi:Setiap Hari, 10 am–3 am
Lokasi:Buka Google Maps

11. Tempat Makan Best Di Penang Idrus Ikan Bakar

Imej Menu Idrus Ikan Bakar
Imej Menu Idrus Ikan Bakar

Kedai makan penang georgetown ini memikat selera dengan ikan segar yang dihidangkan dengan rempah ratus yang lazat.

Pengalaman makan yang tidak dapat dilupakan diwarnai oleh suasana yang mesra dan hangat,

menjadikan hati gembira dan perut penuh di tempat makan menarik di Penang ini.

AlamatIdrus Ikan Bakar Depan Polis Marin, 3, Lebuh Raya Sungai Nibong, Kampung Batu Uban, 11700 Gelugor, Penang, Malaysia
Waktu BukaSetiap hari : 4 PM – 12 AM
MapsGoogle Maps
Google Rating4.1 ⭐⭐⭐⭐

12. Kedai Makan Penang Lagenda House & Cafe

Imej Menu Lagenda House & Cafe
Imej Menu Lagenda House & Cafe

Tempat makan menarik di Penang Lagenda House & Cafe adalah kedai makan best penang yang menyelerakan dan merasai.

Dengan hiasan tradisional suasana di dalamnya memancarkan kehangatan dan keselesaan.

Tempat Makan Best Di Penang ini cukup popular kerana cita rasanya.

Alamat2, Lebuh Carnarvon, George Town, 10100 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaSetiap hari : 12 PM – 10 PM
MapsGoogle Maps
Google Rating4.5 ⭐⭐⭐⭐

13. Hutton Lane Roti Bakar, Tempat Makan Menarik Di Penang

Imej Menu Hutton Lane Roti Bakar
Imej Menu Hutton Lane Roti Bakar

Kedai makan near me penang ini adalah syurga makanan di Pulau Pinang!

Roti bakar yang rangup, kaya, dan sentiasa segar membuat saya kembali lagi dan lagi.

Terima kasih Hutton Lane Toast, anda membuat pengunjung jatuh cinta dengan makanan!

Alamat300, Jalan Phee Choon, George Town, 10050 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaSetiap hari : 5 PM – 1 PM
MapsGoogle Maps
Google Rating4.2 ⭐⭐⭐⭐

Tengok Juga: Tempat Sarapan Pagi Di Penang

14. Nasi Lemak Liverpool Cafe Penang

Imej Menu Nasi Lemak Liverpool Cafe Penang
Imej Menu Nasi Lemak Liverpool Cafe Penang

Tempat makan menarik di penang ini menyajikan hidangan Nasi Lemak biasa dengan rasa menyelerakan.

Makanan yang dihidangkan dengan rempah ratus yang lazat dan harga yang berpatutan membuat pengunjung kagum dan kembali lagi.

Alamat92, Jalan Tan Sri Teh Ewe Lim Jelutong, 11600 George Town, Malaysia
Waktu BukaSetiap hari : 5 PM – 11.30 PM
MapsGoogle Maps
Google Rating4.1 ⭐⭐⭐⭐

Jom Tengok: 17 Tempat Menarik di Georgetown Paling Best & Popular

15. Restoran Mohamed Raffee Nasi Kandar

Imej Menu Restoran Mohamed Raffee Nasi Kandar
Imej Menu Restoran Mohamed Raffee Nasi Kandar

Untuk sarapan pagi di Penang korang boleh lawat dan cuba tempat makan best ini.

Restoran Mohamed Raffee Nasi Kandar adalah tempat makan menarik di penang!

Mereka menyajikan hidangan nasi kandar yang lazat dengan rempah-rempah yang tersendiri dan aroma yang menggoda.

Alamat295-A, Jalan Burma, Pulau Tikus, 10350 George Town, Penang, Malaysia
Waktu BukaSetiap hari : 7.30 AM – 11.59 PM
MapsGoogle Maps
Google Rating4.2 ⭐⭐⭐⭐

Tengok Juga: 13 Tempat Makan Malam Di Penang Paling Best Terkini

16. Uncle Lanz Nasi Lemak

Imej Menu Uncle Lanz Nasi Lemak
Imej Menu Uncle Lanz Nasi Lemak

Tempat makan best penang ini adalah syurga nasi lemak yang lazat dan menyelerakan!

Setiap gigitan nasi sedap dan santan tebal memenuhi selera rasa asli Malaysia.

Tavern yang mesra dan bersih, sesuai untuk pengalaman makan yang memuaskan!

Berikut adalah maklumat tempat makan menarik di penang ini:

Alamat82, Jalan Mahsuri, Bayan Baru, 11950 Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaSetiap hari : 5 PM – 2.30 PM
MapsGoogle Maps
Google Rating4.1 ⭐⭐⭐⭐

17. TopView Restaurant & Lounge, Highest Roof Top Bar Penang

TopView Restaurant & Lounge menawarkan pengalaman makan malam yang tinggi, bukan hanya dari segi lokasi, tetapi juga menu makanan.

Restoran ini mempersembahkan hidangan tempatan dan antarabangsa, ditemani oleh pemandangan panorama yang menakjubkan.

Suasana yang romantis menjadikan tempat makan menarik di Penang ini pilihan ideal untuk makan malam bersama pasangan.

AlamatKomtar Level 68, No 1, Komtar, Jln Penang, 10000 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaIsnin – Ahad: 12.00–22.00
Selasa: Tutup
MapsGoogle Maps

18. Il Bacaro

Il Bacaro, terletak di Lebuh Campbell, George Town, menyajikan hidangan Itali yang autentik.

Suasana tempat makan menarik di Penang ini yang elegan mencipta pengalaman makan malam yang berkelas.

Dari pasta yang lembut hingga hidangan utama yang memikat, Il Bacaro menyajikan cita rasa Itali yang sejati.

AlamatCampbell House, 106, Lebuh Campbell, Georgetown, 10200 George Town, Penang, Malaysia
Waktu BukaIsnin – Ahad: 12.00–22.30
MapsGoogle Maps

19. The Loft – Love Lane

Terletak di Love Lane, The Loft menawarkan penggabungan makanan barat dengan sentuhan kreatif.

Suasana yang santai dan seni jalanan di sekelilingnya menambahkan elemen seronok kepada pengalaman bersantap anda.

Alamat57, Love Ln, Georgetown, 10200 George Town, Penang, Malaysia
Waktu BukaIsnin – Ahad: 11.00–23.30
MapsGoogle Maps

20. Via Pre Penang Italian Restaurants

Via Pre menyajikan hidangan Itali yang luas dan autentik di tengah George Town.

Dengan menu yang pelbagai dari pizza yang lembut hingga pasta yang menggugah selera,

tempat makan menarik di Penang ini adalah tempat yang cocok untuk pencinta masakan Itali.

Alamat20e, Lebuh Penang, George Town, 10300 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaIsnin – Ahad: 12.00–22.30
Selasa: Tutup
MapsGoogle Maps

21. China House

China House adalah destinasi unik yang menggabungkan kedai kopi, restoran, dan galeri seni.

Terletak di Lebuh Pantai, tempat makan menarik di Penang ini menawarkan hidangan kreatif dan suasana yang berwarna-warni.

Dari makanan ringan hingga hidangan utama, China House memuaskan pelbagai citarasa.

Alamat153, Beach St, Georgetown, 10300 George Town, Penang, Malaysia
Waktu BukaIsnin – Ahad: 09.30–01.00
MapsGoogle Maps

22. Two Frenchies Cafe Bistro

Berlokasi di Lebuh Pantai, Two Frenchies Cafe Bistro menampilkan hidangan Perancis yang otentik.

Dengan suasana yang bersahaja dan pilihan menu yang meluas, tempat ini memuaskan selera pencinta masakan Perancis.

Alamat36, Lebuh Bishop, George Town, 10200 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaSelasa – Ahad: 11.30–22.30
Isnin: Tutup
MapsGoogle Maps

23. Bón Wine and Dine (Pork-Free)

Bón Wine and Dine, terletak di Lebuh King, George Town, adalah destinasi yang sesuai untuk mereka yang mencari variasi hidangan barat yang kreatif.

Tempat ini menawarkan suasana yang selesa dan menu yang pelbagai, termasuk hidangan tanpa daging babi.

AlamatHeritage Club, 2, Jalan Scotland, 10450 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaSelasa – Ahad: 12.00–00.00
Isnin: Tutup
MapsGoogle Maps

24. Tempat Makan Malam Di Penang, Halzan Penang

Berlokasi di Jalan Irrawaddy, Halzan Penang menawarkan hidangan tempatan dengan sentuhan moden.

Restoran ini menonjolkan suasana yang mewah, menjadikannya tempat ideal untuk makan malam yang elegan.

AlamatNo 168A, Central@Gurney Unit G08, Halzan Penang, Persiaran Gurney, 10250 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaIsnin – Ahad: 10.00–00.00
MapsGoogle Maps

25. Spink Restaurant & Lounge

Spink Restaurant & Lounge, yang terletak di Chulia Street, George Town, memadukan makanan dan hiburan.

Dengan suasana yang menyenangkan, tempat makan menarik di Penang ini sesuai untuk keluarga dan kumpulan yang ingin menikmati hidangan yang lazat.

Alamat32, Lebuh Katz, George Town, 10300 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaIsnin – Ahad: 12.00–22.00
Selasa: Tutup
MapsGoogle Maps

26. The Book Sandwich Cafe – Georgetown Restaurant

The Book Sandwich Cafe, terletak di Lebuh Pantai, George Town,

adalah tempat unik yang menggabungkan konsep buku dengan hidangan lezat.

Dengan suasana yang nyaman, restoran ini memuaskan penggemar buku dan makanan.

Alamat217, Lebuh Pantai, George Town, 10300 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaIsnin – Ahad: 11.00–22.00
MapsGoogle Maps

27. Salsas Penang, Tempat Makan Menarik di Penang

Salsas Penang adalah destinasi untuk pencinta hidangan Mexicana yang berwarna-warni.

Terletak di Jalan Irrawaddy, tempat makan menarik di Penang ini menawarkan hidangan pedas dan segar yang pasti memuaskan selera anda.

Alamat@ Hotel Continental, 5, Jln Penang, George Town, 10000 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaIsnin – Ahad: 11.30–14.30
18.30–22.30
MapsGoogle Maps

28. Chin Chin Gastropub Penang

Terletak di Lebuh Pantai, Chin Chin Gastropub menyajikan hidangan yang lazat dan minuman yang unik.

Suasana yang bersahaja menjadikan tempat makan menarik di Penang ini sesuai untuk bersantap malam santai.

Alamat25-G, Lintang Burma, George Town, 10250 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Waktu BukaIsnin – Sabtu: 12.00–15.00
17.00–22.00
Ahad: Tutup
MapsGoogle Maps

Dari pusat penjaja hingga santapan mewah, Pulau Pinang mempunyai banyak tempat makan yang patut dikunjungi.

Jangan lepaskan peluang menikmati hidangan masakan tempatan di 55+ Tempat Makan Menarik Di Penang ini

untuk sarapan pagi di penang dan makan malam di penang yang lazat.

Selamat mencuba dan menikmati hidangan yang sedap di Pulau Pinang!

slot deposit pulsa
mahjong slot
slot bet 200

Kongsi Artikel:

Tengok Juga:

slot thailand

https://granolife.in/

https://hotelthegate.com/css/spaceman-slot/

server filipina

zeus slot

wild bandito

rujak bonanza

slot myanmar

kakek zeus

sbobet

https://curlymatters.com/

spaceman slot

https://cervezaslacibeles.com/

slot88

mahjong slot

spaceman slot

slot qris

https://deals-west-api.pwc.com/

https://diplomadoenmigracionygobernanza.cide.edu/

https://servermyanmar.curlymatters.com/

https://wwv.sederet.com/

idn poker

slot server myanmar

slot server thailand

slot server kamboja

mahjong ways 2

https://ypdbooks.com/js/garansi-kekalahan-100/

https://ratlscontracting.com/wp-includes/slot-qris/

mahjong ways

slot server thailand

garansi kekalahan 100

joker123

slot777 gacor

sbobet88

sbobet88

https://hotelthegate.com/css/slot-bet-100-perak/

https://heimdal-pizza-og-grill-7080.com/

https://marketcommonrestaurants.com/

https://hiswanamigasjakarta.org/

https://www.brewersjuice.com/

https://ningratfriedchicken.com/

slot server thailand

joker123

mahjong ways 2

sbobet login

rtp slot

joker123

slot bet 100

slot thailand

slot kamboja

https://www.garrahan.gov.ar/sbobet/